Coq au Vin


3- 4 lbs chicken parts              2Kg poulet
1 yellow onion, sliced              1 oignon découpé en lamelles
½ lb carrots                             500 g de carottes
1 cup chicken stock                 1 grande tasse de bouillon
2-4 Tablespoons oil                 2-4 cuillères d’huile
1 lb small onions, peeled         500g de petits oignons blancs
2 garlic cloves, crushed            2 gousses d’ail concassées
1⁄2 lb whole mushroom           500g de petits champignons de Paris
2 beef bouillon cubes              2 cubes de bouillon de bœuf
1 cup kosher red wine             ½ litre de vin rouge
salt and pepper                        sel, poivre
Thyme and parsley (optional)  Thym et persil hachés
1 Tablespoon flour                  1 grande cuillère de farine

Français:

Couper le poulet en morceaux.
Dans une cocotte, faire revenir les oignons avec de l’huile.
Ajouter les morceaux de poulet, et les faire revenir pendant 5 minutes en les retournant plusieurs fois jusqu’à ce qu’ils soient légèrement dorés. Les mettre de côté.
Ajouter les carottes, les petits oignons et les faire revenir 10 minutes dans la cocotte. Mélanger de temps en temps. Ajouter l’ail et faire revenir une minute de plus.
Ajouter les morceaux de poulet et le vin, le bouillon, le persil et the thym. Couvrir la cocotte et laisser mijoter pendant environ 40 minutes.

Préparer les champignons. Les faire sauter dans un peu d’huile et les ajouter dans la cocotte. Laisser mijoter le tout 20 minutes de plus.
Délayer la farine dans un bol avec un peu de sauce chaude, puis verser gentiment dans la cocotte en remuant.
Cuire encore 5 minutes.
Rectifier l’assaisonnement et servir très chaud.
English:
Heat the olive oil in a large Dutch oven. Add the sliced onion and cook over medium heat for 8 to 10 minutes.
Brown the chicken pieces in batches in a single layer for about 5 minutes, turning to brown evenly. Set aside.
Add the carrots and small onions to the pan and cook over medium heat for 10 minutes, stirring occasionally, until the onions are lightly browned. Add the garlic and cook for 1 additional minute. Add the chicken, the wine, chicken stock, parsley and thyme and bring to a simmer. Cover the pot with a tight fitting lid and simmer on top of the stove for about 1 hour.
Mix the flour with some of the sauce and stir into the stew. In a medium frying pan, add some oil and cook the mushrooms over medium-low heat for 5 to 10 minutes. Add the mushrooms to the stew. Bring the stew to a simmer and cook for another 10 minutes. Season to taste. Serve hot.


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